Wie zijn wij?

Wij zijn Fred Meijer en Kevin de Ridder, eigenaren van een ontstoppingsdienst en een loodgieterbedrijf sinds 2008.

Waarom zijn we begonnen aan BetrouwbareBedrijven?

Jarenlang zijn wij benaderd door particulieren, die ons wilden inschakelen voor een probleem dat een ander bedrijf niet had opgelost. Wij hebben meegemaakt dat particulieren twee en soms zelfs drie keer ‘geholpen’ zijn door een bedrijf voordat ze bij ons terecht kwamen.

Wij hebben ook zelf meegemaakt dat wij als onderneming soms een ander bedrijf nodig hadden voor bepaalde werkzaamheden. Toen liepen we tegen hetzelfde probleem aan. Er is niet een snelle en een gemakkelijke manier om een bedrijf te vinden dat je volledig kan vertrouwen.

Helaas zijn er bedrijven die het niet erg vinden om meer geld te vragen dan normaal, zonder daarbij kwalitatief goed werk te verrichten. Dit is zeer nadelig voor de particulieren, maar ook voor ondernemers die hun werk serieus nemen. Oneerlijke en onbetrouwbare bedrijven blijven bestaan omdat er sprake is van een oneerlijk systeem, dat gemakkelijk misbruikt kan worden.

Meeste particulieren in Nederland vinden een bedrijf via Google, die een vertekend beeld geeft van de werkelijkheid. Sommige bedrijven betalen tot wel €30.000 per jaar om bovenaan de zoekresultaten te staan. Hiermee kunnen sommige onbetrouwbare bedrijven hun imago in stand houden, terwijl veel betrouwbare bedrijven onderaan de pagina verdwijnen en nooit gezien worden. De betrouwbare bedrijven die op een eerlijke manier bekendheid willen, krijgen hierdoor te maken met belachelijk hoge bedragen, die voor veel ondernemers niet op te brengen zijn.

Dit moet veranderen.

Hoe willen we dit aanpakken?

Door een netwerk te bouwen van betrouwbare bedrijven, die op een gemakkelijke manier bereikt kunnen worden door zowel de particulieren als andere bedrijven. Dit is mogelijk omdat we naast het website ook een app hebben. Onze app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, is simpel te bedienen en dus toegankelijk voor jong en oud. Met onze app en website, kunt u met een paar klikken betrouwbare bedrijven vinden in uw omgeving. Op deze manier kunnen particulieren en ondernemers snel en gemakkelijk een bedrijf vinden, verzekerd van het feit dat het om een betrouwbare onderneming gaat.

Door dit netwerk zullen de particulieren en bedrijven niet meer te maken krijgen met een enorm hoeveelheid ontransparante bedrijven, maar een beperkt aantal bedrijven die te vertrouwen zijn. Hierdoor ontstaat er een groep van bedrijven binnen de regio, die elkaar gemakkelijk kunnen inschakelen en daarmee voor elkaar werkgelegenheid kunnen creëren.

Hoe betrouwbaar is BetrouwbareBedrijven?

Uiteraard vinden we het uitermate belangrijk dat bedrijven op onze website en app daadwerkelijk betrouwbaar zijn. Hierdoor hebben wij een aantal maatregelen genomen.

Alle bedrijven op onze website en app zijn KvK geregistreerd

In de eerste instantie lijkt dit vanzelfsprekend maar het verbaast ons hoe vaak wij zogenaamde bedrijven tegenkomen die niet eens KvK geregistreerd zijn. Ze hebben vaak communicatiemiddelen zoals een telefoonnummer, maar geen officiële papieren. Mocht zo een bedrijf bijvoorbeeld schade veroorzaken in uw huis, dan kan het zijn dat uw eventuele (inboedel)verzekering niks vergoedt.

We houden altijd rekening met ervaringen van particulieren en bedrijven

Bedrijven worden toegelaten op onze website en app naar aanleiding van evaringen van klanten. Alle bedrijven op onze website en app worden regelmatig gecheckt voor herhalende negatieve recensies op het internet. Op onze website en app, kunt u voor een bedrijf een klacht indienen die wij persoonlijk ontvangen. Ontvangen wij vaak terechte en ernstige klachten wordt het bedrijf verwijderd van het netwerk. Hierdoor krijgen de bedrijven op onze website en app meer geloofwaardigheid en dus meer interesse.

Bedrijven worden willekeurig getoond.

Om de zoveelste minuut krijgen de bedrijven op onze website en app een willekeurig volgerde. Hierdoor zal het niet gebeuren dat een bedrijf altijd bovenaan de pagina blijft. Hiermee verzekeren wij er geen sprake is van corruptie op onze website en app.

Hoe kan ik mijn bedrijf aanmelden?

Wilt u als ondernemer deel uitmaken van dit snelgroeiend netwerk? Wilt u dat andere bedrijven en particulieren u snel kunnen inschakelen? Vul dan het inschrijvingsformulier of stuur een e-mail naar info@betrouwbarebedrijven.nl.